Na een lock down vanaf 12 maart 2020  tot 25 mei 2021 -met een korte onderbreking van 1 september tot 14 oktober 2020 -  kon er direct begonnen worden met het clubkampioenschap  dat traditioneel aan het einde van het seizoen wordt gehouden.  Een groot aantal deelnemers want de honger naar de bal was  natuurlijk niet te stillen onder de Sorrianen,  Toernooileider Loek Weitman had weer een ingenieuze wedstrijdopzet gemaakt, waarvan het mooie is dat deelnemers die in het begin uitgeschakeld lijken toch nog via herkansingen op het erepodium terecht kunnen komen. Zelfs finale om de eerste plaats is een strijd om de dood of de gladiolen. De verliezer wordt niet tweede maar eindigt in de anonimiteit, hetgeen de druk op de wedstrijd natuurlijk immens verhoogt. Na 2 avonden poulefases ging het op  29 juni om de ereplaatsen. 

Jan Paul Lottering, nog maar een goed jaar lid, vocht zich na een indrukwekkende reeks naar de derde plaats. Good old John Dalessi, leverde een prestatie af waar hij vooraf alleen maar van had durven dromen en werd 2e.  John was door het dolle heen en kon zich bijna niet herinneren dat hij in zijn bijna 50 jarigige carriere een dergelijke prestatie bij het clubkampioenschap had neergezet. 

Toen de grote finale om het kampioenschap. Frank de Jong, 3 voudig en heersend clubkampioen uit 2019 -in 2020 werd vanwege Corona geen clubkampioenschap gehouden- stond tegenover uitdager Cees van Roon, die voor het eerst in zijn ca. 10 jarige Sorry carriere de finale had gehaald.  De Jong was natuurlijk torenhoog favouriet, maar je weet het natuurlijk nooit. Het blijft sport en de bal is rond. We hebben het al zoveel gezien een goede avond van de uitdager en een slechte avond van de kampioen en het loopt allemaal heel anders. Dus de toeschouwers gingen er eens extra goed voor zitten, want Van Roon had een mooie reeks naar gezet. Van Roon vocht voor wat hij waard was en speelde uitstekend mee, maar kwam toch net wat tekort en De Jong controleerde de wedstrijd. De Jong trok zodoende toch weer aan het langste eind en kreeg na afloop van kersverse voorzitter Ronald Breuseker de wisselbeker uitgereikt. 

Direct daarna naar huis want de Covid beperkingen lieten een feestelijke huldiging in de kantine nog niet toe. 

 

    

14-10-2020

Per direct is de najaarscompetitie stilgelegd als gevolg van de kabinetsbesluiten van 13-10-2020.

Nadere info is per mail aan eenieder van Sorry verstrekt.

Update 25-08-2020:

Op dinsdag 01 september is de zaal wederom voor ons beschikbaar om te tafeltennissen

Update 25-03-2020:

Gezien het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni 2020 is besloten om de ALV tot nader orde uit te stellen, wanneer deze wel plaats zal vinden is op dit moment niet aan te geven.

Update 21-03-2020:

Besloten is om de ALV te verplaatsen naar (voorlopig) woensdag 6 mei. Definitief uitsluitsel volgt.

Update 15-03-2020:

Het kabinet en het RIVM hebben de eerder tot 31 maart geldende maatregelen verlengd tot 6 april. Hiermee zal het paasklaverjassen geen doorgang kunnen vinden op 3 april. Of er een vervangende datum gezocht zal worden is nog niet bepaald.

12-03-2020

Hedenavond bereikte ons een mailing van het hoofdbestuur van de NTTB en het NOC*NSF inzake het beleid ten aanzien van het Coronavirus.

Deze twee instanties adviseren de verenigingen om per omgaande alle competitie-. oefenwedstrijden en trainingen op te schorten tot en met 31 Maart a.s..

Aangezien wij als bestuur, en u als lid, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dienen te nemen hebben wij besloten om  dit advies te volgen en vanaf heden alle verenigingsactiviteiten te staken. In ieder geval tot en met 31 Maart a.s..

Dit betekent dus dat er vanaf heden niet gespeeld kan worden in sporthal het Paradijs. Wellicht bent u teleurgesteld dat u uw favoriete sport voorlopig niet kan beoefenen maar uw welzijn staat voorop.

Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en als er nieuwe relevante meldingen zijn dan zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Vooralsnog adviseer ik u de media te volgen en de gewenste  'social distance'  in de openbare ruimte te respecteren.

Rest mij de hoop uit te spreken u allen na 31 Maart in goede gezondheid te ontmoeten in sporthal het  Paradijs.

Met vriendelijk groet namens het bestuur,

 

Rob Zee, voorzitter

Update 15-03-2020

Het kabinet en het RIVM hebben de eerder tot 31 maart afgekondigde maatregelen verlengd tot 6 april, de NTTB conformeert zich uiteraard aan deze maatregelen. Wanneer, of en hoe de competitie hervat zal worden is op dit moment niet aan te geven.

12-03-2020

De NTTB heeft net op haar site het volgende bericht geplaatst: De NTTB volgt het advies van NOC*NSF. We roepen onze leden met klem op om alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart. Aanleiding voor deze beslissing zijn de maatregelen genoemd tijdens de persconferentie op donderdagmiddag 12 maart van minister-president Rutte, minister Bruins en directeur Jaap van Dissel van het RIVM rondom COVID-19.

 

Het volledige bericht is hier te vinden.

 

De afdeling West volgt dit advies en vanaf heden avond, donderdag 12 maart tot 31 maart  06 april zullen er geen competitiewedstrijden plaatsvinden.

 

Sorry bestaat dit jaar 55 jaar!

Dit zal gevierd worden middels een feestdag op 5 september 2020, zet deze dag dus alvast in je agenda. Locatie is onze bekende sporthal ’t Paradijs.

 

Voor de daadwerkelijke invulling van deze dag zijn we op zoek naar een heuse feestcommissie. Heb jij dus leuke ideeën hoe we deze dag zo leuk mogelijk kunnen maken, meld je dan bij mij aan.

Samen kunnen we er dan weer een onvergetelijke dag van maken. Heb je geen zin om in de feestcommissie plaats te nemen, maar heb je wel leuke ideeën, schroom ook dan niet om ze kenbaar te maken.


Er was weer een grote opkomst voor de jaarlijkse seizoensluiting met de traditionele Kerstdubbel waarvoor weer een hoge opkomst kon worden genoteerd. Via 5 poules waaruit de beste 2 doorgingen naar de kwartfinale etc. In de finale kwamen uiteindelijk het koppel Daan van Hengel en Dick Vermaat (alias The Brothers) tegen Jeroen de Bruin en Mark Kaptein. Bij een 1-1 setstand moest een derde set de beslissing brengen. Het verzet van the Brothers bleek echter gebroken te zijn in de vorige slopende sets, waarna Mark en Jeoroen gemakkelijk de zege van toernooi naar zich toe wisten te trekken en de felicitaties van toernooidirecteur Loek Weitman in ontvangst konden nemen. 

Na afloop onder het genot van een drankje en de beroemde bittergarnituur van  Nel werden de winnaars nog eens in het zonnetje gezet en werden ook de kampioenen van de najaarscompetitie 2019 in de prijzen gezet. Rene en Frank (Sorry 1) vervolgen hun in 2016 ingezette ononderbroken heen en weer reeks tussen 2e en 3e klasse, Ditmaal weer kampioen dus promotie naar de 2e klasse. 

Voor Marcel en André (Sorry 2) was het ook feest zij werden kampioenn in de 4e klasse en gaan in 2020 van start in de 3e klasse.

Sorry 8, voor het derde seizoen bestaande uit Ed Reniers, Daan van Hengel en Jeroen de Klerk mochten voor het eerst in deze samenstelling de kampioensvlag hijsen. Voor Jeroen was dit zijn eerste kampioenschap als tafeltennisser in zijn nog jonge carriëre. Proficiat.

Eeen eervolle vermelding voor Joop Bakhuizen, medewinnaar van de kerstdubel vorig jaar, die na een jaar niet te hebben gespeeld en 2 operaties heeft gehad, vanavond acte de presence gaf om zijn opvolgers de hand te kunnen drukken. Mooi, sportief gebaar Joop. Daarmee ben je genomineerd en bij deze benoemd tot speler van de maand december. We hopen met z'n allen op een spoedige comeback in goede gezondheid. 

En het bleef zoals gebruikelijk  nog lang gezellig in deze laatste tafeltennisavond van ttv Sorry in 2019.

Alle winnaars hieronder op de foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 26 november 2019 was het zover. De officiële afscheidswedstrijd van de levende Sorry legende Fons Pol. Niemand weet precies hoe lang hij al speelde, maar een zoektocht in de archieven leverde een krantebericht op uit 1987 <zie foto>waaruit bleek dat hij tot al tot grote daden in staat was en toen al in 1987!! een routinier werd genoemd!!!! Maar Fons was misschien nog wel bekender als penningmeester van 1985-2005. In die rol werd hij onsterfelijk doordat hij het voor elkaar kreeg al die 30 jaar de contributies niet te verhogen! Dit leverde hem een benoeming op als erelid bij het 50 jarig jubileum in 2015.

Fons had nu al 2 jaar niet meer gespeeld  door fysieke tegenslag en het werd duidelijk dat dat een comeback er niet meer in zat. Maar zijn teamgenoten  Karel, Arnand, Rob en Loek, wilde Fons na een indrukwekkende carriere als speler -ooit een geducht 2e klasser-  toch een gepast afscheid geven. De laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie van regulier Sorry 1 werd aangegegrepen Fons nog eenmaal in te zetten. Niet meer als speler maar als arbiter. In die rol bleek Fons nog bijzonder scherp te zijn en bediende met speels gemak en foutloos het scorebord en met een haviksoog ontwaarde hij een netservice die de meeste gewone stervelingen niet hadden gezien. 

Na afloop werd Fons aan de stamtafel temidden van zijn teamgenoten met wie hij al zo lang samenspeelt   toegesproken door teamgenoot en voorzitter Rob Zee en in de geschenken gezet. Daarna kwamen natuurlijk ook de zoals altijd de bitterballen, ooit de voorwaarde voor Fons om tot dit team toe te treden. "Altijd bitterballen na de wedstrijd" Daarna werden onder het genot van het geestrijk gerstenat nog vele anekdotes opgehaald. Een mooi afscheid en Fons we hopen je natuurlijk nog veel te zien bij de club en dat je nog veel bitterballen met je Sorrianen mag eten!

Natuurlijk komt Fons hiermee ook met afstand in aanmerking voor de eervolle benoeming Speler van de maand november!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        foto: Fons in zijn laatste wedstrijd temidden van zijn teamgenoten. 

In de reguliere 6e klasse is het team van Rob, Karel, Arnand, Loek en Fons niet aan hun beste seizoen bezig. Rob zorgt er persoonlijk voor dat de laatste plaats nog net vermeden wordt (hij scoort 14 van de 19 teampunten). Degradatiezorgen zijn er echter niet, dus er kan vrijuit gespeeld worden de komende weken.

 

René en Frank staan er in de duo 3e klasse prima voor om hun heen-en-weer-streak in leven te houden. Twee punten voor met een wedstrijd minder gespeeld dan hun naaste concurrent maakt de kans op een 4e kampioenschap op rij in de najaarscompetitie zeker aannemelijk.

Marcel en André zijn ook niet kansloos voor een kampioenschap (4e klasse), zij staan 3 punten achter de koploper, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld dan concurrent Taveri. Komende week is de wellicht beslissende ontmoeting in Ridderkerk.

Na het afscheid van Merijn moeten Jeroen en Mark het samen zien te redden in de 4e klasse, dat lijkt dit seizoen prima te lukken. Met een steady 3e plaats lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor dit team.

Sorry 4 zit in een spannende poule, de teams staan na 6 wedstrijden maar 8 punten uit elkaar in totaal. Vooralsnog staan Ronald, Leonard, Ton en Mark echter op een gedeelde laatste plaats, dus er dienen nog wat extra punten gehaald te worden om degradatie te voorkomen.

Bij Sorry 5 dient Freek het dit jaar vooral met invallers te doen, na de blessures van Kees en Joop. Het lijkt erop dat er voorlopig voldoende punten gehaald te zijn om te zorgen dat ook volgend jaar weer 4e klasse gespeeld kan worden (4e plaats).

Niels en Mark staan in de 5e klasse op plek 5 na 6 wedstrijden. Een voorsprong van 2 punten op Twenty-one Up geeft echter allerminst nog zekerheid van het lijfsbehoud .

In een poule van 5 teams staat Sorry 7 op een keurige 3e plek. Martin, Ruud, Dick en Jan draaien een keurig gemiddelde van ongeveer 50% (5e klasse).

In de 6e klasse hebben Ed, Daan en Jeroen de kansen op een terugkeer naar de 5e klasse in eigen hand. In de laatst gespeelde wedstrijd werd Daan weliswaar van zijn 100% afgehaald, maar de koppositie in de poule is nog steeds in handen van dit team.

Sorry 9 heeft daarentegen nog geen zicht op promotie. Een laatste plaats voor Zelinka, Paul, Yvar, Arend en Jeffrey betekend waarschijnlijk ook volgend jaar een plek in de zevende klasse.

Martin Roozenburg van Sorry duo 7 startte met lage verwachtingen aan de najaarscompetitie. De voorjaarscompetitie met zijn maatje Ruud Horijon leverde weliswaar een dik verdiende promotie op van de 6e naar de 5e klasse. Maar zijn behaalde persoonlijk winstpercentage van 55% bood nu niet bepaald veel perspectief op een succesvolle start in de 5e klasse. Maar hoe anders kan het lopen! De eerste wedstrijd pakte hij al een prima winstpartij en de wedstrijd werd met invaller Dick van Laren nipt verloren met 2-3.
De tweede wedstrijd tegen Scyedam leek een slechte avond te worden nadat zijn teammaat kansloos met 0-3 verloor tegen het jonge Chinese talent Winson Shi, terwijl Ruud in de voorjaarscompetitie toch een scoringspercentage had van 85% Martin had vervolgens de grootste moeite met Teun maar wist toch onverwacht de winst in 5 sets binnen te halen. De dubbel werd zowaar ook gewonnen, dankzij Martin die enorm in de wedstrijd groeide. Ruud won makkelijk met 3-0 van Teun waar Martin ternauwernood in vijven van had gewonnen. Het was dus een ABC-tje dat Martin de laatste pot tegen de Schiedam-Chinees met 0-3 zou verliezen. Ruud begon vast langzaam op te ruimen, maar dat was een ernstige misrekening, want Martin bood uitstekend verdedigend tegenstand en zijn opponent werd ongeduldig en begon veel aanvallende fouten te maken. Er ontspan zich een bloedstollend spannende wedstrijd die uitmondde in een 5e set. Dat Martin al zover was gekomen was een mirakel. In de vijfde set leek Martin toch het onderspit te delven, maar kwam met 2 matchpoints tegen toch spectaculair terug tot 10-10. Na matchpoints over en weer kon Martin op 16-15 uiteindelijk de beslissende kloof van twee punten slaan, de armen zegevierend ten hemel strekken en daarmee de 4-1 teamwinst aantekenen. (Zie foto) Zo staat Martin na twee wedstrijden op 75% Een toonbeeld van mentale weerbaarheid en slimme tactiek. Daarom is Martin verkozen tot Sorry speler van de maand september!

Nominaties voor de speler van de maand oktober kunnen worden ingediend bij de webredactie. Wel foto bijvoegen graag.

Vind jij het leuk om iets voor onze vereniging te doen? Dan hebben we jou hard nodig! Rob zal immers binnenkort zijn voorzittershamer neerleggen en we hebben dringend behoefte aan een vervanger. Het bestuur vergadert gewoonlijk eens per 2 maanden.

Geinterresseerden kunnen zich melden bij een van de bestuursleden.

 

Namens het bestuur van TTV Sorry

 

Het jaarlijkse toernooi om het clubkampioenschap van ttv Sorry telde ditmaal een 25 tal deelnemers.
Sven Cammeraat, die drie jaren op rij het kampioenschap in de wacht sleepte –en volgens goed gebruik daarom de wisselbeker mocht behouden- was niet aanwezig om zijn titel te verdedigen, want hij is verhuisd naar ttv Alexandria om op hoger niveau zijn kansen te beproeven.

Verrassende namen

De poulefase leverde 3 verrassende namen op die doorstootten naar de kwartfinale: good old Rens Bijl en 2 jonge leden: Jeroen de Klerk - zijn 2e seizoen, verraste ook bij de Ben Hofstedebokaal- en Jeffrey Penning, die vanavond zijn wedstrijddebuut maakte.  Zij troffen het echter niet met de loting en moesten het opnemen tegen 3 zeer ervaren tegenstanders, die allemaal minstens wel eens in de finale hadden gestaan. De verrassende kwartfinalisten verweerden zich voor wat zij waard waren, maar verdere sensaties bleven uit en zij konden met opgeheven hoofd het toernooi vervolgen.

Zwaargewichten

In de halve finale bevatte qua niveau alleen nog vier zwaargewichten. Alleen Ronald Breuseker kon enigszins een verrassing worden genoemd. Deze goede vierde klasser –altijd goed op toernooien- had in de kwartfinale de hoger gekwalificeerde André Ronner met 2-1 verslagen.
Ronald Breuseker moest het in de halve finale opnemen tegen René Stuivenberg. Maar ook in uitstekend vorm en met zijn sterke backhand kon hij het René toch niet moeilijk genoeg maken en wist zodoende niet de finale te bereiken en moest met een 0-2 nederlaag genoegen nemen.
De andere halve finale ging tussen Dick Vermaat en Frank de Jong. Dick Vermaat was in 2011 nog de sensationele clubkampioen, maar kon de jaren daarna dit niveau niet meer evenaren. Maar misschien vanavond dan toch weer een nieuwe sensatie? Maar helaas voor Dick, volgend jaar kan hij weer dromen van een finale want Frank liet niets aan het toeval over en won overtuigend met 2-0.

De finale

Dus een identieke finale als in het recente toernooi om de Ben Hofstede bokaal twee maanden geleden. Toen trok René Stuivenberg aan het langste eind. René was er op gebrand nu ook eens het clubkampioenschap binnen te halen want die titel had hij nog niet op zijn zegelijst. Hij kwam wel regelmatig in de finale; vorig jaar nog tegen de schier onverslaanbare Sven Cammeraat.
Frank de Jong was ook gebrand op de overwinning, want dat zou zijn derde betekenen, na 2008 en 2015.  Zoals in het hele toernooi werd ook in de finale “the best of three” gespeeld. 
De beide kemphanen gaven onder leiding van arbiter Mark Mourits alles wat ze hadden en het was een mooie open wedstrijd met mooie rally’s. De eerste set ging naar Frank de Jong, de tweede naar René Stuivenberg, zodat een derde set de beslissing moest brengen. De Jong pakte al snel een paar punten voorsprong. Stuivenberg deed wat hij kon maar kon het gat niet verkleinen. De Jong wist een aantal geweldige aanvallen te pareren en zijn voorsprong zelfs nog verder uit te bouwen en de wedstrijd te beëindigen met een 11-4 setwinst.

 

De Jong was opgetogen toen hij van toernooileider Weitman voor de derde keer in zijn tafeltennisloopbaan de gloednieuwe clubkampioenschapsbeker in ontvangst mocht nemen. “Drie keer in 11 jaar tijd, dat is toch wel mooi!!

Andere kampioenen

Zoals gebruikelijk na het clubkampioenschap werden ook de kampioensteam van de voorjaarscompetitie gehuldigd.Dit jaar was er maar een kampioensteam, dat was duo 9, het team van Martin Roozenburg en Ruud Horijon, dat na 2 jaar afwezigheid een geslaagde comeback maakte in de  6e  klasse en dat bekroonde met een kampioenschap. Na de plechtigheden was het tijd voor feest en bleef het nog lang onrustig in sporthal 't Paradijs.

 

foto boven: clubkampioen 2019 Frank de Jong (links) wordt gefeliciteerd door de verliezend finalist René Stuivenberg. Foto onder: beeld uit de finalepartij

 

 


 

Maar liefst 25 Sorrianen hadden ingeschreven voor de derde editie van het jaarlijkse onderlinge toernooi om de Ben Hofstede bokaal.  Het bijzondere van dit toernooi is dat dit wordt gespeeld volgens de old school regels, zoals die tot 2001 golden. Dat wil zeggen games tot 21 (en niet tot 11 zoals nu), om de 5 punten opslagwissel (tegenwoordig is dat na 2 punten) en max. 3 sets (vroeger 5).

Verrassingen

In de vier voorronde poules vond de grootste schifting plaatsvinden. Zeventien spelers vonden na een sportieve strijd hun Waterloo.  Onder de acht kwartfinalisten toch wel een paar verrassende namen: Ron Wassenaar en Jeroen de Klerk. Twee representanten van de nieuwste lichting Sorrianen. Maar in de kwartfinale werden zij gekoppeld aan respectievelijk Frank de Jong (de heersend clubkampioen) en Ronald Breuseker(ook niet voor de poes), die toch nog een maatje te groot waren. Andere verrassing was veteraan Martin van Boven, die dit toernooi in topvorm was en zich in de voorronde staande wist te houden in het jongere geweld. Al de routine en trucs van Martin waren in de kwartfinale echter niet voldoende tegen het jonge onstuimige talent Leonard Mourits. De vierde kwart finale ging tussen René Stuivenberg en Kees van Roon. Een wedstrijd waar de liefhebbers eens goed voor gingen zitten. Kees wordt jaarlijks beter en zit de topspelers op de hielen. Zou vandaag de definitieve doorbraak plaatsvinden? Helaas voor Kees bleek deze avond René nog te sterk en moet nog even trainen.

Sorryballetje

In de laatste schifting in de halve finales moesten na taaie weerstand Ronald Breuseker en Leonard Mourits het veld ruimen en stond de finale vast. De twee teammaten van Sorry 1 René Stuivenberg en Frank de Jong mochten het tegen elkaar opnemen.  Frank, vorig jaar winnaar van de bokaal, was gezien zijn hogere scorepercentages in de competitie, de grote favoriet. Maar ook bij tafeltennis is de bal rond en zijn er altijd verassingen. Frank won de eerste set, maar René gooide er een schepje bovenop en haalde de tweede set binnen. Hij had de goede flow te pakken en wist Frank in de derde set achter zich te houden. Hij kreeg daarbij aan het eind ook nog hulp van Sorryballetje waarna hij op matchpunt kwam en dat ook direct wist te benutten. Game, set en match! Even later mocht hij van wedstrijdleider Loek Weitman de wisselbokaal in ontvangst nemen.

 

René was zeer in zijn nopjes met deze overwinning. “De kerstdubbel even beschouwing gelaten, was dit mijn eerste grote toernooizege bij Sorry in de 8 jaar dat ik speel”.

 


Het jaarlijkse toernooi om het clubkampioenschap van tafeltennisvereniging Sorry uit Oud-Beijerland werd dit jaar evenals vorig jaar gewonnen door Sven Cammeraat, die won van medefinalist Andre Ronner. Sven is nu voor de 3e maal in zijn carrière clubkampioen van ttv Sorry.

dromen

De weg naar de finale verliep voor Sven wel heel soepel. In de poule verloor hij geen game en ook in de kwart en halve finale tegen respectievelijk Ronald Breuseker en René Stuivenberg verloor hij geen set. Duidelijk is dat Sven, die studeert in Rotterdam en daar ook competitie speelt voor Alexandria, zich het afgelopen jaar weer sterk verder heeft ontwikkelt. Met zijn duoteam werd hij kampioen in de eerste klas en promoveert naar de hoofdklasse. Een niveau waar de andere Sorrianen alleen maar van mogen dromen.

medefinalist

De medefinalist was niet zoals de afgelopen 3 jaren Frank de Jong. Hij werd tot veler verrassing uitgeschakeld in de halve finale door André Ronner. Andre Ronner speelde in het verleden bij elkaar al twee finales van het clubkampioenschap maar de laatste jaren niet meer. André had een aarzelende toernooistart en ging in de poule na verlies tegen René Stuivenberg als 2e door naar de ¼ finale. Daar had hij het opnieuw moeilijk, ditmaal tegen onze “coming man” Leonard Mourits, pas nog de trotse 1e winnaar van de Ben Hofstede wisselbokaal.  Maar André won uiteindelijk wel met 3-1. De halve finale zoals gemeld zeer verrassend maar overtuigend gewonnen met 3-1 tegen Frank De Jong.

geen makkie

De finale leek een “makkie” te gaan worden voor Sven. Maar de titelverdediger vergiste zich toch in de verdedigende kwaliteiten van André Ronner, die heel van de aanvallende ballen onverwacht en scherp terug bracht. Sven had moeite met dit taaie verdedigingspel en maakte fouten. Ronner kon goed bijblijven en pakte zowaar de 2e set en bezorgde Sven daarmee het eerste setverlies in het toernooi. In de 3e en 4e set wist André opnieuw goed bij te blijven maar kon de stunt uit de 2e set niet herhalen en verloor uiteindelijk met 3-1 en hielp daarmee Sven aan zijn derde clubkampioenschap.

De vraag is wie volgend jaren Sven van het clubkampioenschap zal kunnen afhouden. De uitdagers zullen toch heel hard moeten trainen om het Sven in de toekomst moeilijk te maken.

Huldiging kampioen Sorry 2 regulier

Na de prijsuitreiking werden zoals gebruikelijk de kampioenen weer in het zonnetje gezet. Voorzitter Rob Zee was daarmee gauw klaar, want er was in de voorjaarscompetitie maar één team kampioen geworden: Sorry 2 regulier, al een eeuwigheid bestaande uit Martin van Boven, John Dalessi, Johan Moerkerken en Ed Reniers. Saillant detail: Sorry 1 en Sorry 2 waren in dezelfde poule ingedeeld, waarbij Sorry 1 bij de onderlinge confrontaties beide keren in het stof moest bijten.

 

Op 25 april j.l. heeft de eerste editie van het toernooi om de Ben Hofstede Bokaal plaatsgevonden.

Een passend eerbetoon aan onze zo tragisch omgekomen oud-voorzitter, naar eerste idee van Jan Verschoor en direct omarmd door het bestuur. De toernooi-opzet was een handicap toernooi (spelend tot 21 punten), om zodoende eigenlijk iedereen de kans te geven om beslag te kunnen leggen op deze wisselbeker. De opkomst onder de leden was ongekend hoog, wat enige druk op het tijdschema legde, maar ook aangaf dat dit toernooi zeer zeker leeft bij een ieder.

Na de poulewedstrijden (in single-vorm) werd omwille van de tijd de knock-out fase in dubbelvorm voortgezet, wat uiteindelijk resulteerde in een finale tussen aan de ene kant Dick Vermaat en Jeroen de Bruin en aan de andere kant Andre Ronner en Leonard Mourits. In een spannende vijfsetter trokken Andre en Leonard aan het langste eind, mede dankzij een serie zeer fraaie aanvallen van Leonard. Aangezien Leonard in de poulefase Andre getackeld had, ging de eerste beker naar Leonard.

Uit handen van dochter Natalie Doolaard-Hofstede ontving Leonard de fraaie wisselbokaal en bijbehorend aandenken.

Foto Cees van der Giessen

Hebt u deze flyer voorbij zien komen op de sociale media? En denkt u: "Dat wil ik ook?!"

Dan zouden wij zeggen: kom gerust eens langs op dinsdagavond in onze gezellige sporthal 't Paradijs.

Maak vrijblijvend een aantal avonden kennis met ons en het spel. Bevalt het zo goed en wil je lid worden? Dan betaal je dit kalenderjaar slechts 50% van de verschuldigde contributie.

Wij zijn zeer verheugd jullie te melden dat met ingang van het nieuwe jaar Sorry een samenwerkingsovereenkomst heeft met Game11.

Voor de meeste teams geldt dat er nog twee wedstrijden zijn om te bepalen waar deze competitie zal eindigen, wat is er voor de verschillende teams nog mogelijk?

Voor de meeste teams is de competitie alweer halverwege, bijgaand een overzicht hoe we er voor staan:

Regulier team 1:

Na de promotie van afgelopen seizoen wisten Rob, Karel, Arnand en Fons dat er hard gestreden zou moeten worden om handhaving te realiseren in de 5e klasse. Het is lastig in te schatten hoe dit tot nu toe verlopen is, enerzijds omdat de stand behoorlijk uit het lood is met ploegen die 1 of 2 wedstrijden minder hebben gespeeld. Anderzijds hebben ze tegen de directe concurrenten toch de nodige punten gepakt. Links of rechts een overwinning in de tweede ronde kan weleens tot handhaving leiden.

Regulier team 2:

Voorbijgestreefd door de jonge honden van (nu) team 1 laten John, Johan, Martin en Ed zich niet op hun kop zitten in de 6e klasse. Een kleine nederlaag tegen de huidige koploper (De Sprint 7) en een (onnodig?) gelijkspel tegen laagvlieger Hagero maakt dat zij vooralsnog op een tweede plek staan. Een goede eindsprint kan er wellicht voor zorgen dat er volgend jaar weer 2 teams in de 5e klasse spelen?

 

Duo 1:

Rene en Frank begonnen met een duidelijke nederlaag in de eerste wedstrijd (1-4), maar hebben vervolgens in 4 wedstrijden 16 punten aan dat ene puntje toegevoegd. Een gedeelde 1e plaats vooralsnog, dus met een beetje goede wil kan de degradatie uit de 2e klasse van vorig seizoen direct weer rechtgezet worden.

Duo 2:

Freek en Edwin beleven duidelijk minder plezier aan hun terugkeer in de derde klasse. Inmiddels zijn ze wel van de 0 af, maar 1 punt uit 5 wedstrijden laat zelfs de grootste positivo niet meer doen geloven in lijfsbehoud.

Duo 3:

Gelukkig terug van weggeweest spelen Marcel en Andre dit seizoen weer in de derde klasse en tot nu toe gaat dat zeker niet verkeerd. Vooralsnog een veilige 4e plaats in een poule van 5 (nummer 5 degradeert ook nog), maar alles zit nog behoorlijk dicht bij elkaar.

Duo 4:

Jeroen, Mark en Merijn kende een behoorlijk koude start, dus de al jarenlang gekoesterde wens om te promoveren vanuit de 4e klasse kon alweer snel de koelkast in. Door de ruime overwinning op Taveba leek de ommekeer ingezet, maar de (3-2) nederlaag tegen nummer laatst Dordrecht maakt dat er toch ook nog steeds achterom gekeken dient te worden.

Duo 5:

In de 4e klasse L staan Ronald, Ton en Leonard (en Mark) vooralsnog op een prima 4e plek, echter ook hier een wat scheve stand waardoor degradatie op de loer blijft liggen. De komende wedstrijd tegen NTTC zou al weleens cruciaal kunnen zijn.

Duo 6:

Nog een promovendus van het vorige seizoen: Joop, Kees en Loek proberen het dit jaar in de 4e klasse. En ondanks dat Kees bij tijd en wijle poepgoed (copyright Joop B.) speelt  dreigt een directe stap terug wel degelijk. Deze week de inhaalwedstrijd tegen Alexandria, die zal wat dat betreft meer duidelijkheid over de kansen van dit team scheppen.

Duo 7:

Jo, Peter, Dick en Jan hebben enkele moeizame seizoenen achter de rug. Na een degradatie uit de 4e klasse werd vorig seizoen degradatie uit de 5e klasse maar ternauwernood voorkomen. En zie hier, het lek is boven, de heren staan fier bovenaan op dit moment. Oke de achteropkomende teams hebben een wedstrijdje minder gespeeld, maar toch bied deze stand voldoende perspectief om het seizoen zorgeloos voort te zetten en wellicht zelfs te verrassen.

Duo 8:

Stabieler dan dit team ga je ze niet tegenkomen op dit moment (5e klasse). Mark en Niels hebben het voor elkaar gekregen om elke wedstrijd met 3-2 te winnen, waarbij beide heren ook elke keer allebei 1x wisten te winnen en 1x tot verlies kwamen. De snelle rekenaars onder jullie snappen het dan al: alle dubbels wisten deze mannen in winst om te zetten! Als deze lijn doorgetrokken wordt zit er misschien weer een stapje hoger in?!

Duo 9:

Onze laatste kampioen (en promovendi) van vorig seizoen heeft dit jaar maar 1 doel: handhaven in de 5e klasse! En dat zal nog niet meevallen, Ruud, Martin en Daan begonnen met een prima 4-1 overwinning op Overschie. Maar daar werden slechts 2 punten aan toegevoegd in de overige 4 wedstrijden. Volgende week de belangrijke pot in en tegen Overschie, al is er (wat de uitslag ook zal worden) nog niets beslist na die partij uiteraard.

Duo 10:

Jeffrey, Yvar, Paul en Arend begonnen met 2 keurige overwinningen in de 7e klasse, helaas gevolgd door twee kansloze 5-0 nederlagen. Nog 6 wedstrijden de tijd om de positie te verbeteren!

Diep bedroefd hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze geliefde oud voorzitter en erelid Ben Hofstede.
Op vrijdag 20 mei is een motorongeval hem helaas fataal geworden.

Onze gedachten zijn bij zijn dierbaren.
Wij wensen hen veel sterkte toe met het dragen van dit onmetelijke verlies.

De voorjaarscompetitie 2016 is een succesvolle geweest voor Sorry.

Vorige week kon bij duo 8 al de vlag uit, Martin, Daan en Ruud realiseerden een niet te dichten gat t.o.v. Korendijk. Daar kon de uiteindelijke nederlaag tegen ditzelfde Korendijk niks meer aan veranderen (al werd Ruud daarin wel van zijn 100% gehaald...). Volgend jaar weer in de 5e klasse! 

Deze week was het voor verschillende teams nog spannend genoeg. Duo 2 wist dat het afgelopen dinsdag minimaal 2 punten moest halen om zeker te zijn van het kampioenschap (Korendijk, ook hier de directe concurrent, had immers 3 punten gepakt de dag ervoor). Dat lukte precies, in de laatste wedstrijd... Freek en Edwin van harte gefeliciteerd met dit resultaat, weer op naar de 3e klasse.

Op donderdag reisde het reguliere team 2 af naar Dordrecht met de wetenschap dat bij een 6-4 nederlaag de bloemen in ontvangst genomen konden worden. En ook dat lukte... precies... in de laatste wedstrijd... stalen zenuwen die Karel! Ook Rob (97%!), Arnand en Fons gefeliciteerd, vanaf volgend seizoen zijn jullie team 1, in de 5e klasse! 

Bij duo 6 waren vooraf wat zenuwen, want Kees was op vakantie ten tijde van deze alles-beslissende wedstrijd. Maar gelukkig voor Joop en Loek werd in Jo Jongen een klasse-invaller geregeld. Ook zij hadden het in eigen hand deze avond, 3 punten zouden volstaan voor de titel en promotie naar de 4e klasse, als die binnengehaald werden waren ze niet afhankelijk van de andere resultaten (gelijktijdig gespeeld). En Sorrianen spannen zich blijkbaar niet meer in dan nodig is... exact 3 punten werden uiteraard binnengehaald! 

 

Alle kampioenen bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd!

Van onze (voormalige) secretaris:

ALV 2016.Van tevoren wist ik natuurlijk, dat er afscheid van mij (en van Ben) zou worden genomen. Een flink aantal leden had de moeite genomen om hierbij aanwezig te zijn. Maar, wat ik niet kon vermoeden: aan het eind van de vergadering was daar ineens Ruud Horijon, die het woord vroeg en vertelde, dat hij een voorstel deed om mij tot erelid van Sorry te benoemen! Een complete verrassing, waarvoor ik hier nog eens mijn dank uitspreek. De leden, die dit voorstel hebben gesteund (maar liefst 27!) wil ik hierbij nogmaals bedanken. Ik kan nu gaan genieten van mijn “Sorry-pensioen”. Heb tijd voor de cadeau gedane boekjes en andere zaken, waar ik tot nu toe weinig aan toe kwam. Tafeltennissen blijf ik doen vanzelf, daar zal, hoop ik, voorlopig nog geen einde aan komen.

Ik zal het gaan missen: de vergaderingen, de discussies over allerlei zaken en het regelen van toernooien en andere activiteiten, maar aan alles komt een eind.

Het Bestuur weet dat ik in voorkomende gevallen beschikbaar ben voor allerlei zaken. Mijn opvolgers Loek Weitman (activiteiten) en Dick v. Laren (secretariaatswerkzaamheden) wens ik vanaf deze plaats veel succes toe! Enkele zaken draag ik de komende week nog aan hen over en daarna kan ik genieten van bv het gouden randje, dat voor mij voorgoed verbonden is aan dit leuke, geweldige topafscheid!!

BEDANKT!!

Met vriendelijke groeten,

Peter Sloover

Met maar liefst 20 Sorry-anen een bijna record opkomst bij de jaarlijkse ledenvergadering. Belangrijkste reden daarvoor was het afscheid van de bestuursleden Peter Sloover en Ben Hofstede die aftredend waren en niet herkiesbaar.

Ben was maar liefst 29 jaar bestuurslid waarvan 2 jaar secretaris en daarna 27 jaar voorzitter. Peter was 2 jaar `gewoon` bestuurslid en daarna 19 jaar secretaris.

Penningmeester Martin van Boven loofde hen voor hun jarenlange inzet voor Sorry en bedankte hen met een prachtige ingelijste kadastertekening van Oud-Beijerland omstreeks 1820, met centraal daarin het landgoed "het Paradijs", waarna onze thuisbasis is vernoemd.

ereleden

Ben en Peter begonnen al aan hun dankwoord maar de club had nog een verrassing in petto. Ruud Horijon kreeg hiervoor het woord. Hij deed het voorstel een agendapunt aan de agenda toe te voegen, namelijk om Peter en Ben te benoemen tot erelid.
Dit was niet geagendeerd omdat de normale gang van zaken -een voordracht via het bestuur- niet mogelijk omdat beide afscheidnemers immers zelf in het bestuur zaten en zonder hun medeweten dus geen voordracht mogelijk was.
Maar gelukkig bieden de –vorig jaar vernieuwde- statuten de mogelijkheid dat de leden ook een voordracht doen voorzien van minstens 6 handtekeningen. Ruud had zonder moeite maar liefst 27 handtekeningen verzameld en zonder twijfel ook de handtekeningen van de overige 20 leden gekregen, maar zij waren de laatste clubavonden niet aanwezig. Dat gaf wel aan dat er groot draagvlak was voor het voorstel. Vervolgens werd de voordracht in stemming gebracht. Alle vingers gingen enthousiast omhoog ondersteund door een daverend applaus. Daarmee worden zowel Ben als Peter erelid. Het hele dagelijks bestuur van de afgelopen 20 jaar is hiermee erelid, want tijdens het 50 jarig jubileum vorig jaar werd ex penningmeester Fons Pol al gehuldigd als erelid (dat tijdens deze vergadering ook werd bekrachtigd).

De volledig verraste Ben en Peter gaven vervolgens in hun dankwoord aan dat zij bestuurswerk met heel veel plezier hadden gedaan en blij zijn de club gezond kunnen achterlaten met volledig nieuw materiaal (nieuwe tafels, tussennet, afscheidingsschotjes, nieuwe shirts, nieuwe website) en wensen hun opvolgers heel veel succes. Peter blijft actief als spelend lid, Ben heeft zich gevestigd in Duitsland en zal niet meer actief spelen voor Sorry, maar werkt wel aan een “Freundschaftsspiel” tussen zijn nieuwe tafeltennisvereniging in de Heimat en Sorry. Een idee dat met veel enthousiasme werd begroet.

nieuwe bestuursleden

Kandidaat voor de vacante functies waren Rob Zee, Loek Weitman en Dick van Laren. Zij werden met applaus begroet als nieuwe bestuursleden. Met de nog zittende leden Martin van Boven en Frank de Jong komt het aantal bestuursleden weer op het statutair vereiste oneven aantal van 5 leden. Het nieuwe bestuur vergadert zo spoedig mogelijk om onderling de taken te verdelen. Het is dus nog even spannend wie voorzitter en secretaris wordt, maar tijdens de vergadering werd hierover wel een tipje van de sluier opgelicht.

andere onderwerpen

Geëntameerd door het jongste bestuurslid Frank de Jong werd de ledenvergadering voor het eerste ook geconfronteerd met het fenomeen POWERPOINT presentatie. De nieuwe bestuursleden werden op deze manier gepresenteerd, de financiële stukken behandeld en de jaarverslagen van de secretaris en wedstrijdsecretaris. Zag er gelikt uit! Uit het financieel verslag bleek dat het jubileum, de nieuwe shirt en het nieuwe materiaal veel geld hebben gekost, maar ook veel gelden hebben gegenereerd in de vorm van sponsoring, gemeentelijke subsidie en een bijdrage van het Shell vrijwilligersfonds. Hoewel in de begroting voor dit jaar-rekeninghoudend met fondsvorming voor het volgende jubileumfeest en reservering voor nieuwe materialen- een tekort is geraamd stelde de penningmeester niet voor om de contributie (nog) niet te verhogen, temeer omdat er nog een behoorlijk bedrag op de bank staat. Voor volgende jaren wordt gekeken of dit wel nodig is, maar de suggestie werd ook gedaan eens te kijken naar mogelijke besparingen in de uitgaven (bijv. de zaalhuur).

Met dank aan fotograaf Martin Roozenburg

Kerstdubbel

Traditioneel werd het Sorryjaar afgesloten met het onderling Kerstdubbeltoernooi. Een prima georganiseerd toernooi waarbij het vermaarde dubbel Andre en Marcel hun titel terug veroverden. Hieronder de foto van de prijsuitreiking (foto Dick van Laren). Een uitgebreider verslag op Kompasonline.nl (gedeeld op onze facebookpagina Tafeltennisvereniging Sorry)

Huldigingen

Ook werden na afloop door plv. gelegenheids voorzitter Peter Sloover –die Ben Hofstede verving- de Sorrianen in het zonnetje gezet die dit jaar hun koppen boven het maaiveld hadden uitgestoken. Ook werden de kampioenen van de najaarscompetitie gehuldigd (zie verslag elders op de site). Een bijzondere huldiging was die van Rob Zee, die dit jaar maar liefst 25 jaar lid was.  Tot ons aller opluchting was er ook onder het regime van de nieuwe penningmeester Martin van Boven ruimte voor het traditionele drankje met schaal bitterballen van de vereniging geserveerd door onze Nel en Ab. En ook dit keer konden de leden tevreden huiswaarts keren met een prachtige unieke, handgeschilderd Sorry kerstbal. En zo kwam er een eind aan een prachtig jubileumjaar.

e

De najaarscompetitie 2015 heeft voor Sorry 2 kampioensteams opgeleverd!

In de 5e klasse werd team 6 glansrijk kampioen. Slechts de laatste wedstrijd (toen de titel al binnen was) ging verloren. Extra knap van deze prestatie is dat hun op papier beste speler (Ronald) voor de competitie al moest afhaken met een gebroken been. Maar thuis vanaf de bank wist hij de overige teamleden (Mark, Leonard en Ton) tot grootte hoogten te coachen. Zij deden nauwelijks iets voor elkaar onder gezien de persoonlijke resultaten en met de 3-2 overwinning op De Sprint was de titel zeker. Volgend jaar dus wederom 4e klasse voor dit team.

Duo 8 degradeerde vorig seizoen uit de 5e klasse, maar na 1 seizoen zijn Niels en Mark weer terug op dit niveau. Afgelopen vrijdag hadden zij slechts 1 punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Onze mannen lieten echter niets aan de duidelijkheid over en namen alle punten weer mee terug naar Oud-Beijerland. 

Beide teams van harte gefeliciteerd!

Afgelopen december heeft het Game11 testevent plaats gehad.

Een avond waarbij de mensen van Game11 (ook leveranciers van onze nieuwe clubshirts) begonnen met een tafeltennisdemonstratie. 

Vervolgens kregen alle leden de mogelijkheid om te spelen met de meegebrachte testbatjes, waarna een behoorlijk aantal leden overging tot de aanschaf van nieuwe rubbers. Wat ons betreft dan ook een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

wegens succes vorig jaar geprolongeerd! Het is de bedoeling, dat je speelt met iets, wat in feite niet bedoeld is voor  een balspel (dus geen rackets e.d.). Maar wel bijvoorbeeld zoals vorig jaar : John(palet),Karel (stucspaan) en Sven (CD).Hoe origineler hoe beter!

Er worden alleen prijzen beschikbaar gesteld voor de (3) spelers , die met het origineelste speeltuig aantreden. Dus geen poule-prijzen. Opgeven bij Peter Sloover.
 

 


Inmiddels is de najaarscompetitie voor de meeste teams alweer ongeveer halverwege. Een kort overzicht hoe iedereen ervoor staat lees je dan ook hieronder.

Team 1: Ed, John, Martin en Johan draaien een stabiel seizoen. Johan heeft alle wedstrijden moeten toekijken vanwege zijn polsbreuk. Zijn teamgenoten vinden 1 punt per wedstrijd blijkbaar een goed gemiddelde, want in 4 van de 5 wedstrijden werd hier genoegen mee genomen. Degradatie lijkt dan ook niet meer dan logisch voor onze heen-en-weer.

Team 2: Rob, Karel, Arnand en Fons moeten ook hun eerste overwinning nog boeken, met 11 punten uit 4 wedstrijden houden zij vooralsnog geen enkel team onder zich.

 

Duo 1: Rene en Frank kenden een koude start met een 5-0 nederlaag, 2x 2-3 en 2x 3-2 winst levert echter toch weer aansluiting op bij de overige teams. Lijfsbehoud behoort dan ook zeker nog tot de mogelijkheden.

Duo 2: Marcel en Andre draaien een beter seizoen dan het vorige, de koppositie is zelfs niet ver weg.

Duo 3: Edwin, Dick en Freek kenden een prima start van de competitie en er werd door sommige teamleden al gedroomd van de 2e klasse... Maar al snel werd die droom wreed verstoort, inmiddels staan de heren op een degradatieplek. Maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten boven hen is alles nog mogelijk.

Duo 4: Zonder kopman Jo en met herintreder Jan aan hun zijde hebben Peter en Dick het niet gemakkelijk in de 4e klasse. Een voorlopig laatste plaats maakt dat er in de 2e speelhelft meer punten gepakt moeten worden dan in de 1e helft om degradatie te voorkomen.

Duo 5: Ook Merijn, Jeroen en Mark kenden een flitsende start met 10 punten uit de eerste twee wedstrijden. Het kampioenschap lonkte, maar uit de volgende 4 wedstrijden werden ook 10 punten gehaald. Met name de 1-4 thuisnederlaag tegen Korendijk deed onze mannen beseffen dat het er dit seizoen waarschijnlijk weer net niet in zal zitten om de stap omhoog te maken. 

Duo 6: Leonard, Mark, Ton en Ronald waren vorig seizoen gedegradeerd uit de 4e klasse. Bovenin de 5e klasse meedraaien was dan ook het doel voor dit seizoen, kampioen worden absoluut geen must. En met de uitschakeling van kopman Ronald (gebroken been) wisten onze mannen niet waar ze aan toe zouden zijn. Maar zie daar: strak bovenaan en nog geen wedstrijd verloren! Het kampioenschap behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Duo 7: Loek, Joop en Kees staan keurig in de middenmoot van de 5e klasse, Joop haalt het gros van de punten binnen en ook debutant Kees heeft al de nodige potjes gewonnen. Ga zo door heren!

Duo 8: Het is nog te vroeg om Niels en Mark al de heen-en-weer van de duo te gaan noemen, maar na de degradatie vorig seizoen, als gevolg van de promotie van het jaar daarvoor, lijkt er opnieuw een kampioenschap in te zitten voor deze mannen. Vooralsnog staan ze 3 en 4 punten voor op de directe concurrenten en zij zullen hen de komende twee weken ontmoeten, daarna zal er dus meer duidelijk zijn voor dit nog ongeslagen team.

Duo 9: Ook Martin, Daan en Ruud zijn nadrukkelijk op zoek naar het heroveren van een plek in de 5e klasse. Door het oneven aantal teams in deze poule is de stand een beetje scheef op dit moment, maar het lijkt erop dat de topper aankomende week tegen Tavenu weleens een 'vorentscheidung' kan opleveren.

Duo 10: Tja, wat kunnen we zeggen over dit team :) Nou dat dinsdag 22 september een zeer heugelijke dag was voor captain Arend. Ondersteund door Yvar aan zijn zijde en gesupporterd door Paul en Jeffrey kwam hij tot grote hoogte die avond: 2 enkelpartijen en het dubbelspel gewonnen! A perfect game! In de stand, in de 7e klasse, is de middenmoot vooralsnog hun deel.

 

Sporthal ’t Paradijs, zaterdag 5 september.

Voorzitter Ben Hofstede gaf na de koffie met speciaal Sorry jubileumgebak rond 10.00 uur het startsein voor het jubileumtoernooi waarvoor zich 31 leden en 3 oud leden hadden gemeld. Het toernooi werd gespeeld op gloednieuwe blauwe tafels die op 1 september -de oprichtingsdatum- officieel in gebruik waren genomen, meer daarover lees je hier.

 

Tijdens de feestelijkheden ter ere van het 50-jarig bestaan was een van de hoogtepunten van de avond de benoeming van Fons Pol tot erelid. Na een hartverwarmende toespraak ontving hij uit handen van voorzitter Ben Hofstede de oorkonde met deze eervolle vermelding. Dit alles vol trots aanschouwd door zijn vrouw Ria (steun en toeverlaat) en zoon Jeroen (zelf ook jarenlang Sorriaan, maar inmiddels actief bij Alexandria '66).

Zaterdag 5 september was de grote jubileumfeestdag met toernooi, presentatie nieuwe shirts en feest. Alles verliep uitstekend in uitstekende sfeer. Tijdens de feestavond werd Fons Pol gehuldigd als het eerste erelid van de ttv Sorry.  Uitgebreidere verslaggeving en meer foto's volgen. Hier alvast de clubfoto genomen met de gloednieuwe clubshirst, mede mogelijk gemaakt door de sponsors Rejo en 123 Vloerverwarming.

 

TTV Sorry heeft bij het jubileum feest een nieuw t-shirt getoond!

Wij zijn dus helemaal klaar voor het nieuwe wedstrijd seizoen.

Dinsdag 1 september heeft een delegatie van Shell een cheque van €4000,- overhandigd aan Shell medewerker Ton Janssens. Met deze uitreiking en het uitpakken van de laatste, nieuwe tafel zijn alle nieuwe tafels in gebruik genomen en kunnen we er hopelijk de komende tijd weer tegen (we gaan er vanuit dat de huidige oneffenheden m.b.t. de tafels binnenkort verholpen zijn).

Na een advertentieperiode van ongeveer 3 maanden, zijn onze “oude tafels” op 7 juli allemaal verkocht (14 stuks). De advertenties hebben gestaan op: Marktplaats, de Bondssite en op de diverse prikborden van de Oud-Beijerlandse  supermarkten. Frank, Daan, Mark Mourits en René hebben op die datum 6 tafels bij onze “klanten” thuisbezorgd. De overige tafels zijn op dezelfde avond door de overige belangstellenden opgehaald. Alles bij elkaar heeft dit Sorry, tot groot genoegen van onze penningmeester, € 650,- opgeleverd. Er was zelfs zoveel belangstelling, dat wij gemakkelijk 20 tafels hadden kunnen verkopen! Deze logistieke- en verkoop actie werd geleid door Frank en Peter. Een prima resultaat!!

 

9 juni 2015- Frank de Jong is de nieuwe clubkampioen! Hij versloeg in de finale zijn duoteamgenoot, de heersend clubkampioen en favoriet Sven Cammeraat. Voor Frank is dit zijn 2e clubkampioenschap, zijn eerste titel stamt alweer van 7 jaar geleden-.

foto: de nrs. 4 t/m 1van het Clubkampioenschap 2015: Mark Kaptein, René Stuivenberg (met bitterbal), Sven Cammeraat en met de beker Frank de Jong

 

Afgelopen week hebben de laatste poulewedstrijden plaats gehad en nu is het tijd voor de finales.

 

Het Sorry jubileum duo-tactics-darttoernooi dat werd gehouden op zaterdag 30 mei in cafe De Dijk werd gewonnen door het duo Frank de Jong/Rene Stuivenberg. Zij versloegen in een enerverende finale het duo Freek Hulsbos/Kees van Roon. 

Sorry heeft nieuwe statuten!

 

Op de foto’s kun je penningmeester Martin van Boven en secretaris Peter Sloover bewonderen, die op het notariaat Molenaar & v. d. Kuip in Strijen de akte ondertekenen, die passeerde bij deze notaris. Dit alles gebeurde op 18 mei j.l.

 

We kunnen nu weer vooruit met actuele statuten (de vorige dateerden ui de 70-er jaren), die aangepast zijn aan de maatschappij waar we nu in leven en dus naar verwachting enkele tientallen jaren meekunnen. Deze statuten zijn gemaakt op basis van een concept-verenigingsmodel, wat de NTTB de clubs aanbiedt, die statutenwijziging overwegen.

Een bijkomend voordeel is, dat we veel zaken gevat hebben in een zgn huishoudelijk reglement. Dit is makkelijk te veranderen, zonder tussenkomst van de notaris. Voor dit soort wijzigingen is dus geen statutenaanpassing vereist.

Het Bestuur dankt hierbij nogmaals onze adviseur Dick v. Laren, die ons met raad en daad heeft bijgestaan in het vergadertraject / besprekingen, die nodig waren, teneinde alles in goede banen te leiden.

Niet in de laatste plaats ook nog een bedankje aan het notariaat Molenaar & v. d. Kuip, die ons een speciaal gereduceerd verenigingstarief in rekening bracht!

Het hing al een competitie lang in de lucht, maar sinds afgelopen week is het echt helemaal officieel en onomkeerbaar!

Sorry 1 is kampioen in de voorjaarscompetitie 6e klasse, poule C!!

 

Met een voorsprong van maar liefst 21 punten is gebleken dat zij duidelijk de terechte kampioenen zijn. Gefeliciteerd en veel succes volgend jaar in de 5e klasse mannen!

 

Of we haar binnenkort tot de Sorry familie mogen rekenen is nog even de vraag, maar in ieder geval tot de familie De Graaf.

Merijn en Willeke zijn vorige maand immers de trotse ouders geworden van Lize!  Samen met dochter Anne wensen wij hen veel geluk en voorspoed met zijn viertjes.

 
 

Woensdag 18 maart heeft in het gebouw van de Volktuinsvereniging de jaarlijkse ALV plaatsgehad.

Een goed bezette zaal nam hierbij afscheid van een tweetal bestuursleden.