Op 7 mei speelde ttv Sorry het onderlinge toernooi om de Ben Hofstede bokaal. Vernoemd naar Sorry´s voormalig voorzitter, die in 2016 door een tragisch ongeval is overleden.De winnaar van de editie 2023, René Stuivenberg, was verhinderd zijn titel te verdedigen. Ook enkele andere prominenten Sorrianen waren afwezig waaronder vijfvoudig clubkampioen Frank de Jong.  Daardoor leek de weg vrij voor Sorry’s sterkste speler van dit moment Alan Santos. Adel verplicht, dus Alan plaatste zich dan ook zonder noemenswaardige problemen via 1e plaats in de voorronde, 1/8-, ¼- en   ½ finale voor de finale.

Tegenstander

De vraag was wie zijn tegenstander zou worden. Er waren veel min of meer gelijkwaardige kandidaten en door het ingenieuze en altijd verrassende speelschema van toernooidirecteur Loek Weitman waren er misschien ook wel kansen voor spelers die normaal niet direct tot de kanshebbers zouden worden gerekend.

Maar er was niemand die JULIAN THANS daarvoor in het vizier had. Natuurlijk, iedereen zag wel dat Julian (31 jaar) - pas een jaar adspirant lid -  een aardig balletje kon slaan en zich ogenschijnlijk zonder veel moeite snel ontwikkelde. Een gedeelde 2/3e plaats in de poule van de voorronde was dan ook al een prima resultaat dat recht gaf op een 1/8 finale plaats.

Reputaties

Maar dat hij daarin het deze avond oudst spelende Sorry lid Joop Bakhuizen eenvoudig zou verslaan was al een verrassing. Dan zou het wel afgelopen zijn in de ¼ finale tegen Ruud Horijon, ruim 20 jaar speelervaring en een echte toernooispeler die al menige reputatie aan gruzelementen heeft gespeeld. Maar Julian had geen respect voor reputaties en ook deze hindernis wist hij -zij het nipt- te nemen.  Dan de halve finale tegen Jan C. Verschoor, die ook al verrassend ver was gekomen, door winst op een ander aanstormend talent, Jeroen de Klerk.  Maar tot verrassing van iedereen wist Julian ook Jan C. met al zijn ervaring en spelinzicht aan de kant te zetten.

Een geweldig resultaat voor Julian dat hij de finale had kunnen halen, maar bij voorbaat natuurlijk kansloos tegen Alan, clubkampioen 2022 en de speler met de hoogste rating bij Sorry. Julian, als recreatief speler had tot nu toe helemaal geen rating. Dus eigenlijk niets te verliezen en ogenschijnlijk niet onder de indruk van de ambiance met ruim 20 Sorrianen als toeschouwer betrad Julian ontspannen het finale strijdperk. De finale bestond uit slechts één set- onder leiding van hoofdarbiter Ed Reinierse. Zoals verwacht liep Alan makkelijk uit tot 4-0, maar toen vierde hij de teugels en werd een beetje nonchalant en Julian daarentegen groeide in de wedstrijd en verdedigde uitstekend en Alan maakte steeds meer fouten en het werd zowaar 9-9, 10-9 voor Julian en matchpoint! Maar voor een speler van het kaliber Alan geen reden om in paniek te raken. Hij drong Julian weer eens in de verdediging en had de gelijkmakende bal op zijn batje maar sloeg in het net. SET en MATCH voor Julian!

Vader

Wat een sensatie! Julian -die binnenkort ook nog eens vader hoopt- te worden- wist niet wat hem overkwam en kon zijn geluk niet op toen hij de Ben Hofstede bokaal kreeg overhandigd uit handen van voorzitter Ronald Breuseker.  Julian’s vader Rob Thans - al heel lang lid van Sorry en in 2023 met René Stuivenberg winnaar van de kerstdubbel- glom van trots.

 
 

Het jaar 2023 werd voor Sorry zoals altijd ook dit keer weer afgesloten met het Kerstdubbeltoernooi. Uit de 15 deelnemende koppels bereikten de duo's Mark Kaptein en Jeroen de Bruin en John Dalessi/Ed Reniers de finale, dit ten koste van de dubbels Jos Rath/Ruud Horijon en Jeroen de Klerk/Robert vd Giessen die in de halve finale werden uitgeschakeld.  In de 1/4 finale werd ook al afgerekend  met het winnende duo van vorig jaar: René Stuivenberg/Rob Thans. Ed en John vormen al jaren een geducht duo. Het was volgens Ed in 1995 de laatste keer dat hij in de prijzen was gevallen, dus hij was na zoveel jaren nu met John, in de herfst van hun carriëre wel weer aan een succes toe en dus gebrand om te winnen. Maar ook hun tegenstanders Mark en Jeroen -die ook al jaren samen optreden- waren er op gebrand te winnen want het was namelijk hun afscheidsoptreden. Na een goeie 10 jaar lidmaatschap van ttv Sorry hangen zij hun tafeltennisbatje aan de wilgen. 

Tijdens de partij werd al direct duidelijk dat Mark en Jeroen niets aan het toeval over wilde laten en gaven Ed/John geen kans echt in de wedstrijd te komen. Niet in de eerste set en ook niet in de tweede set, ondanks dat Ed en John alles gaven en goed tegenspel gaven met een aantal fraaie rally's. Met een overtuigende 2-0 zege konden Mark en Jeroen het toernooi op hun naam schrijven en de trofeeën in ontvangst nemen van voozitter Ronald Breuseker en toernooileider Loek Weitman. Ze werden natuurlijk ook bedankt voor hun altijd positieve inzet voor Sorry.

Daarna werden zoals gebruikelijk ook de kampioenen van de najaarscompetitie gehuldigd; dit keer één kampioensteam, Sorry 7 met Arnand, Joop en Loek.

Bijzonder was dat de prijsuitreiking en de nazit nu plaatsvond in het materiaalhok in de zaal omdat de ouwe trouwe bar na een jaartje of 40 verbouwd wordt. We zijn benieuwd wat het gaat worden. 

 

 

 
 
 
 
 

Traditioneel sloot ttv Sorry het jaar af met het onderlinge kerstdubbeltoernooi. Dit keer maar 12 koppels aan de start, maar wel allen met goed humeur dat dit na een paar Coronajaren weer kon plaatsvinden. Uit de vier poules en de kruisfinales kwamen als eindfinale, uit de hoge hoed van toernooileider Loek Weiman, de koppels Peter Sloover/Dick van Laren versus René Stuivenberg / Rob Thans tevoorschijn. Een novum was dat de finale  ditmaal uit één golden set bestond. Dus geen tijd om de kat uit de boom te kijken maar in één keer knallen. 

Na de slopende poulewedstrijden en kruisfinales bleek het duo Stuivenberg/Thans over de langste adem te beschikken en won de set/match overtuigend met 11-7.  In tegenstelling van Stuivenberg  kon zijn partner Rob Thans  zich niet heugen ooit een toernooizege op zijn naam geschreven te hebben en zijn vreugde kende dan ook geen grenzen!

Een vast item tijdens de jaarafsluiting is ook de huldiging van de kampioensteams, maar voor het eerst sinds heel veel jaren viel er wat dit betreft niets te vieren.

Een mooi moment was dat Joop Bakhuizen, met bijna 80 jaren nog steeds actief als competitiespeler, door voorzitter Breuseker werd gehuldigd voor heel zijn oeuvre bij ttv Sorry. Altijd positief, bereid in te vallen bij andere teams etc. 

Na twee weken verlof werd op 10 januari het nieuwe verenigingsjaar 2023 geopend met het inmiddels ook tot een traditie uitgegroeide Nieuwjaarstoernooi. Een onderiling individueel toernooi met poules en kruisfinales. De eerste halve finale leek Kees van Roon afgetekend te gaan winnen, maar hij verspeelde maar liefst 4 matchpoints  waardoor zijn opponent Rene Stuivenberg sensationeel de finale haalde. De andere halve finale verliep minder spectaculair. Frank de Jong -de regerend clubkampioen- won met duidelijke cijfers van Alan Santos, misschien wel het grootste talent uit de geschiedenis van ttv Sorry. 

Dus weer mooi affiche voor de clubfinale Rene Stuivenberg tegen Frank de Jong. Opnieuw volgens de formule van één golden set.  Frank de Jong  -die de hele avond geen set had verloren- bleek ook in de finale de sterkste en won met 11-7.

Foto: finale tussen Rene Stuivenberg (links) en Frank de Jong (rechts) onder leiding van arbiter Dick Vermaat 

21 juni was de slotavopnd van het jaarlijkse clubkampioenschap van tafeltennisvereniging Sorry, waar de 16 sterksten uit de poulefasen elkaar bevochten in de kwart-, halve- en grote finale. De ene finalist was geen grote verrassing. Dat was niemand minder dan de drievoudig clubkampioen en titelverdediger Frank de Jong die een uitstekend seizoen achter de rug had en met Sorry 1 kampioen was geworden in de voorjaarscompetitie en promoveert naar de 2e klasse.  In de poulefase was hij ongeslagen in de 1/4 finale rekende hij af met Ronald Breuseker en in de halve finale trok hij aan het langste eind tegen zijn teamgenoot René Stuivenberg.

De andere finalist was wel heel verrassend.  Ruud Horijon, die dit jaar met Sorry 7 uitkwam in de 6e klasse. Hij ontwikkelde zich weliswaar goed in de loop van het seizoen en deed het ook goed in het jubileumgtoernooi de week ervoor maar dat hij de finale zou halen, daar had niemand zijn geld op durven zetten. Ruud behaalde in de poulefase nipt de eerste plaats en rekende daarna af   met Joop Bakhuizen en Ron Wassenaar in respectievelijk de kwart en halve finale.

Natuurlijk was De Jong torenhoge favoriet bij de wedkantoren, maar je weet maar nooit want ook bij tafeltennis is de bal rond. Temeer omdat Horijon bij een eerder clubkampioenschap De Jong weleens heeft verslagen in de poulefase. Was Horijon  in staat dit huzarenstukje te herhalen? 

sluipmoordenaar

In de eerste set kon Horijon uitstekend meekomen met de titelverdiger en kon af en toe zijn favoeriete spelletje spelen door als het ware zijn tegenstander in slaap te sussen en dan zo scherp te spreiden tot zijn tegenstander niet meer kan volgen om tenslotte heel sluw zijn vernietigende backhand in stelling te kunnen brengen om het af te maken. Vanwege die kwaliteit wordt Horijon binnen de club ook wel "de sluipmoordenaar" genoemd -met respect uiteraard-.  Maar De Jong wist dat hij het zover niet moest laten komen en was op tijd bij de les om de eerste set in zijn voordeel te beslissen na een aantal geweldige rally's waarvoor het publiek de atleten beloonde met open doekjes.

De tweede set ging het publiek er nog eens voor zitten om te zien of Horijon nog verder boven zijn eigen niveau zou stijgen en De Jong misschien een slechte dag had. Maar het niveau van de eerste set werd helaas niet gehaald. Horijon verloor door kleine foutjes de eerste punten en leek de focus te verliezen en De Jong kon het redelijk eenvoudig afmaken en zo zijn vierde clubtitel binnen halen.  Ruud Horijon was wat teleurgesteld over zijn tweede set maar was opgetogen dat hij sowieso de finale had gehaald "Eigenlijk moet ik nu stoppen, want dit is immers het hoogste wat ik heb  behaald en op mijn ouwe dag normaal gesproken ook nooit meer zal evenaren". 

Foto: de finalisten voor de wedstrijd (rechts Frank de Jong) met in het midden arbiter en clubvoorzitter Ronald Breuseker

 

 

Na  2 jaar vertraging wegens Coronabeperkingen werd op zaterdag 18 juni 2022 alsnog het 55 jarig jubileum van onze vereniging gevierd.

Het begon 's middags met een onderling toernooi. Ondanks de tropische temperaturen was er een groot aantal deelnemers. Die hadden daar zeker geen spijt van want toernooileider Loek Weitman had een enorm leuke toernooiopzet bedacht waarbij op individuele ranking poules werden ingedeeld en per poule iedereen in elke samenstelling zowel dubbels en singelpartijen speelden. Per partij werden in 3 sets per set 40  punten verdeeld. Degene die aan het eind van de dag van alle 5 poules  de meeste punten had werd winnaar van het toernooi. Doordat in een poule iedereen ongeveer even sterk was zaten de resultaten heel dicht bij elkaar en waren vooral de dubbels heel  bepalend. Daardoor kon iedereen winnaar worden en hoefde zeker niet de individueel sterkste te winnen . 

En de winnaar werd ook verrassend. Loek Weitman had namelijk berekend dat good old Martin van Boven de meeste punten had behaald en daarmee de winnaar van het toernooi was geworden. Zoals Loek opmerkte: "Waarschijnlijk de eerste en enige keer dat Martin een toernooi heeft gewonnen". Proficiat Martin! Tweede werd John Dalessi. Derde Cees van Roon.

Ook het jubileumfeest 's avonds met een DJ en een jolige Bingo was uitstekend verzorgd en werd ruim bezocht met als eregast onze erelid Fons Pol. En nu op naar het 60 jarig jubileum, over 3 jaar alweer in 2025!

Foto onder: even uitblazen en het vochtgehalte op peil brengen na het jubileumtoernooi.

Foto boven: assistent Bingo master (wenst liever anoniem te blijven)

 
 
 

Na vele jaren actief te zijn geweest in diverse competities (schatting is ca. 39 jaar) heeft Ed besloten dat het genoeg is geweest. Lichamelijke ongemakken (rug/knie) hebben hem, met pijn in het hart, doen besluiten dat het mooi is geweest zo.

Hiermee beeindigd de laatste speler van het zelfbenoemde 'dreamteam' zijn competitie-activiteiten, gelukkig zal hij (mits weer fit) nog wel recreatief actief blijven binnen onze vereniging. Net zoals zijn overgebleven oud-dreamteamgenoten Martin en John al eerder deden. 

Het team waarin Ed als laatst actief was (Ruud en Daan) zal in een andere samenstelling verder gaan.

 

Niet veel later bereikte ons ook het bericht dat Peter Sloover een punt achter zijn competitie activiteiten bij Sorry zet. Inmiddels niet meer woonachtig in Oud-Beijerland slaat Peter ook bij Tavenu regelmatig een balletje en wil hij zich niet meer verplichten aan competitie-spelen bij 1 vereniging. Gelukkig blijft ook Peter (ere-lid!) verbonden aan Sorry en zal nog met enige regelmaat als recreant in het Paradijs actief zijn.

 

Beide heren: hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet in de competitie voor Sorry!

Na een lock down vanaf 12 maart 2020  tot 25 mei 2021 -met een korte onderbreking van 1 september tot 14 oktober 2020 -  kon er direct begonnen worden met het clubkampioenschap  dat traditioneel aan het einde van het seizoen wordt gehouden.  Een groot aantal deelnemers want de honger naar de bal was  natuurlijk niet te stillen onder de Sorrianen,  Toernooileider Loek Weitman had weer een ingenieuze wedstrijdopzet gemaakt, waarvan het mooie is dat deelnemers die in het begin uitgeschakeld lijken toch nog via herkansingen op het erepodium terecht kunnen komen. Zelfs finale om de eerste plaats is een strijd om de dood of de gladiolen. De verliezer wordt niet tweede maar eindigt in de anonimiteit, hetgeen de druk op de wedstrijd natuurlijk immens verhoogt. Na 2 avonden poulefases ging het op  29 juni om de ereplaatsen. 

Jan Paul Lottering, nog maar een goed jaar lid, vocht zich na een indrukwekkende reeks naar de derde plaats. Good old John Dalessi, leverde een prestatie af waar hij vooraf alleen maar van had durven dromen en werd 2e.  John was door het dolle heen en kon zich bijna niet herinneren dat hij in zijn bijna 50 jarigige carriere een dergelijke prestatie bij het clubkampioenschap had neergezet. 

Toen de grote finale om het kampioenschap. Frank de Jong, 3 voudig en heersend clubkampioen uit 2019 -in 2020 werd vanwege Corona geen clubkampioenschap gehouden- stond tegenover uitdager Cees van Roon, die voor het eerst in zijn ca. 10 jarige Sorry carriere de finale had gehaald.  De Jong was natuurlijk torenhoog favouriet, maar je weet het natuurlijk nooit. Het blijft sport en de bal is rond. We hebben het al zoveel gezien een goede avond van de uitdager en een slechte avond van de kampioen en het loopt allemaal heel anders. Dus de toeschouwers gingen er eens extra goed voor zitten, want Van Roon had een mooie reeks naar gezet. Van Roon vocht voor wat hij waard was en speelde uitstekend mee, maar kwam toch net wat tekort en De Jong controleerde de wedstrijd. De Jong trok zodoende toch weer aan het langste eind en kreeg na afloop van kersverse voorzitter Ronald Breuseker de wisselbeker uitgereikt. 

Direct daarna naar huis want de Covid beperkingen lieten een feestelijke huldiging in de kantine nog niet toe. 

 

    

Op 25 april j.l. heeft de eerste editie van het toernooi om de Ben Hofstede Bokaal plaatsgevonden.

Een passend eerbetoon aan onze zo tragisch omgekomen oud-voorzitter, naar eerste idee van Jan Verschoor en direct omarmd door het bestuur. De toernooi-opzet was een handicap toernooi (spelend tot 21 punten), om zodoende eigenlijk iedereen de kans te geven om beslag te kunnen leggen op deze wisselbeker. De opkomst onder de leden was ongekend hoog, wat enige druk op het tijdschema legde, maar ook aangaf dat dit toernooi zeer zeker leeft bij een ieder.

Na de poulewedstrijden (in single-vorm) werd omwille van de tijd de knock-out fase in dubbelvorm voortgezet, wat uiteindelijk resulteerde in een finale tussen aan de ene kant Dick Vermaat en Jeroen de Bruin en aan de andere kant Andre Ronner en Leonard Mourits. In een spannende vijfsetter trokken Andre en Leonard aan het langste eind, mede dankzij een serie zeer fraaie aanvallen van Leonard. Aangezien Leonard in de poulefase Andre getackeld had, ging de eerste beker naar Leonard.

Uit handen van dochter Natalie Doolaard-Hofstede ontving Leonard de fraaie wisselbokaal en bijbehorend aandenken.

Foto Cees van der Giessen

Hebt u deze flyer voorbij zien komen op de sociale media? En denkt u: "Dat wil ik ook?!"

Dan zouden wij zeggen: kom gerust eens langs op dinsdagavond in onze gezellige sporthal 't Paradijs.

Maak vrijblijvend een aantal avonden kennis met ons en het spel. Bevalt het zo goed en wil je lid worden? Dan betaal je dit kalenderjaar slechts 50% van de verschuldigde contributie.

Wij zijn zeer verheugd jullie te melden dat met ingang van het nieuwe jaar Sorry een samenwerkingsovereenkomst heeft met Game11.

Voor de meeste teams geldt dat er nog twee wedstrijden zijn om te bepalen waar deze competitie zal eindigen, wat is er voor de verschillende teams nog mogelijk?

Voor de meeste teams is de competitie alweer halverwege, bijgaand een overzicht hoe we er voor staan:

Regulier team 1:

Na de promotie van afgelopen seizoen wisten Rob, Karel, Arnand en Fons dat er hard gestreden zou moeten worden om handhaving te realiseren in de 5e klasse. Het is lastig in te schatten hoe dit tot nu toe verlopen is, enerzijds omdat de stand behoorlijk uit het lood is met ploegen die 1 of 2 wedstrijden minder hebben gespeeld. Anderzijds hebben ze tegen de directe concurrenten toch de nodige punten gepakt. Links of rechts een overwinning in de tweede ronde kan weleens tot handhaving leiden.

Regulier team 2:

Voorbijgestreefd door de jonge honden van (nu) team 1 laten John, Johan, Martin en Ed zich niet op hun kop zitten in de 6e klasse. Een kleine nederlaag tegen de huidige koploper (De Sprint 7) en een (onnodig?) gelijkspel tegen laagvlieger Hagero maakt dat zij vooralsnog op een tweede plek staan. Een goede eindsprint kan er wellicht voor zorgen dat er volgend jaar weer 2 teams in de 5e klasse spelen?

 

Duo 1:

Rene en Frank begonnen met een duidelijke nederlaag in de eerste wedstrijd (1-4), maar hebben vervolgens in 4 wedstrijden 16 punten aan dat ene puntje toegevoegd. Een gedeelde 1e plaats vooralsnog, dus met een beetje goede wil kan de degradatie uit de 2e klasse van vorig seizoen direct weer rechtgezet worden.

Duo 2:

Freek en Edwin beleven duidelijk minder plezier aan hun terugkeer in de derde klasse. Inmiddels zijn ze wel van de 0 af, maar 1 punt uit 5 wedstrijden laat zelfs de grootste positivo niet meer doen geloven in lijfsbehoud.

Duo 3:

Gelukkig terug van weggeweest spelen Marcel en Andre dit seizoen weer in de derde klasse en tot nu toe gaat dat zeker niet verkeerd. Vooralsnog een veilige 4e plaats in een poule van 5 (nummer 5 degradeert ook nog), maar alles zit nog behoorlijk dicht bij elkaar.

Duo 4:

Jeroen, Mark en Merijn kende een behoorlijk koude start, dus de al jarenlang gekoesterde wens om te promoveren vanuit de 4e klasse kon alweer snel de koelkast in. Door de ruime overwinning op Taveba leek de ommekeer ingezet, maar de (3-2) nederlaag tegen nummer laatst Dordrecht maakt dat er toch ook nog steeds achterom gekeken dient te worden.

Duo 5:

In de 4e klasse L staan Ronald, Ton en Leonard (en Mark) vooralsnog op een prima 4e plek, echter ook hier een wat scheve stand waardoor degradatie op de loer blijft liggen. De komende wedstrijd tegen NTTC zou al weleens cruciaal kunnen zijn.

Duo 6:

Nog een promovendus van het vorige seizoen: Joop, Kees en Loek proberen het dit jaar in de 4e klasse. En ondanks dat Kees bij tijd en wijle poepgoed (copyright Joop B.) speelt  dreigt een directe stap terug wel degelijk. Deze week de inhaalwedstrijd tegen Alexandria, die zal wat dat betreft meer duidelijkheid over de kansen van dit team scheppen.

Duo 7:

Jo, Peter, Dick en Jan hebben enkele moeizame seizoenen achter de rug. Na een degradatie uit de 4e klasse werd vorig seizoen degradatie uit de 5e klasse maar ternauwernood voorkomen. En zie hier, het lek is boven, de heren staan fier bovenaan op dit moment. Oke de achteropkomende teams hebben een wedstrijdje minder gespeeld, maar toch bied deze stand voldoende perspectief om het seizoen zorgeloos voort te zetten en wellicht zelfs te verrassen.

Duo 8:

Stabieler dan dit team ga je ze niet tegenkomen op dit moment (5e klasse). Mark en Niels hebben het voor elkaar gekregen om elke wedstrijd met 3-2 te winnen, waarbij beide heren ook elke keer allebei 1x wisten te winnen en 1x tot verlies kwamen. De snelle rekenaars onder jullie snappen het dan al: alle dubbels wisten deze mannen in winst om te zetten! Als deze lijn doorgetrokken wordt zit er misschien weer een stapje hoger in?!

Duo 9:

Onze laatste kampioen (en promovendi) van vorig seizoen heeft dit jaar maar 1 doel: handhaven in de 5e klasse! En dat zal nog niet meevallen, Ruud, Martin en Daan begonnen met een prima 4-1 overwinning op Overschie. Maar daar werden slechts 2 punten aan toegevoegd in de overige 4 wedstrijden. Volgende week de belangrijke pot in en tegen Overschie, al is er (wat de uitslag ook zal worden) nog niets beslist na die partij uiteraard.

Duo 10:

Jeffrey, Yvar, Paul en Arend begonnen met 2 keurige overwinningen in de 7e klasse, helaas gevolgd door twee kansloze 5-0 nederlagen. Nog 6 wedstrijden de tijd om de positie te verbeteren!

Diep bedroefd hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze geliefde oud voorzitter en erelid Ben Hofstede.
Op vrijdag 20 mei is een motorongeval hem helaas fataal geworden.

Onze gedachten zijn bij zijn dierbaren.
Wij wensen hen veel sterkte toe met het dragen van dit onmetelijke verlies.

De voorjaarscompetitie 2016 is een succesvolle geweest voor Sorry.

Vorige week kon bij duo 8 al de vlag uit, Martin, Daan en Ruud realiseerden een niet te dichten gat t.o.v. Korendijk. Daar kon de uiteindelijke nederlaag tegen ditzelfde Korendijk niks meer aan veranderen (al werd Ruud daarin wel van zijn 100% gehaald...). Volgend jaar weer in de 5e klasse! 

Deze week was het voor verschillende teams nog spannend genoeg. Duo 2 wist dat het afgelopen dinsdag minimaal 2 punten moest halen om zeker te zijn van het kampioenschap (Korendijk, ook hier de directe concurrent, had immers 3 punten gepakt de dag ervoor). Dat lukte precies, in de laatste wedstrijd... Freek en Edwin van harte gefeliciteerd met dit resultaat, weer op naar de 3e klasse.

Op donderdag reisde het reguliere team 2 af naar Dordrecht met de wetenschap dat bij een 6-4 nederlaag de bloemen in ontvangst genomen konden worden. En ook dat lukte... precies... in de laatste wedstrijd... stalen zenuwen die Karel! Ook Rob (97%!), Arnand en Fons gefeliciteerd, vanaf volgend seizoen zijn jullie team 1, in de 5e klasse! 

Bij duo 6 waren vooraf wat zenuwen, want Kees was op vakantie ten tijde van deze alles-beslissende wedstrijd. Maar gelukkig voor Joop en Loek werd in Jo Jongen een klasse-invaller geregeld. Ook zij hadden het in eigen hand deze avond, 3 punten zouden volstaan voor de titel en promotie naar de 4e klasse, als die binnengehaald werden waren ze niet afhankelijk van de andere resultaten (gelijktijdig gespeeld). En Sorrianen spannen zich blijkbaar niet meer in dan nodig is... exact 3 punten werden uiteraard binnengehaald! 

 

Alle kampioenen bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd!

Van onze (voormalige) secretaris:

ALV 2016.Van tevoren wist ik natuurlijk, dat er afscheid van mij (en van Ben) zou worden genomen. Een flink aantal leden had de moeite genomen om hierbij aanwezig te zijn. Maar, wat ik niet kon vermoeden: aan het eind van de vergadering was daar ineens Ruud Horijon, die het woord vroeg en vertelde, dat hij een voorstel deed om mij tot erelid van Sorry te benoemen! Een complete verrassing, waarvoor ik hier nog eens mijn dank uitspreek. De leden, die dit voorstel hebben gesteund (maar liefst 27!) wil ik hierbij nogmaals bedanken. Ik kan nu gaan genieten van mijn “Sorry-pensioen”. Heb tijd voor de cadeau gedane boekjes en andere zaken, waar ik tot nu toe weinig aan toe kwam. Tafeltennissen blijf ik doen vanzelf, daar zal, hoop ik, voorlopig nog geen einde aan komen.

Ik zal het gaan missen: de vergaderingen, de discussies over allerlei zaken en het regelen van toernooien en andere activiteiten, maar aan alles komt een eind.

Het Bestuur weet dat ik in voorkomende gevallen beschikbaar ben voor allerlei zaken. Mijn opvolgers Loek Weitman (activiteiten) en Dick v. Laren (secretariaatswerkzaamheden) wens ik vanaf deze plaats veel succes toe! Enkele zaken draag ik de komende week nog aan hen over en daarna kan ik genieten van bv het gouden randje, dat voor mij voorgoed verbonden is aan dit leuke, geweldige topafscheid!!

BEDANKT!!

Met vriendelijke groeten,

Peter Sloover

Met maar liefst 20 Sorry-anen een bijna record opkomst bij de jaarlijkse ledenvergadering. Belangrijkste reden daarvoor was het afscheid van de bestuursleden Peter Sloover en Ben Hofstede die aftredend waren en niet herkiesbaar.

Ben was maar liefst 29 jaar bestuurslid waarvan 2 jaar secretaris en daarna 27 jaar voorzitter. Peter was 2 jaar `gewoon` bestuurslid en daarna 19 jaar secretaris.

Penningmeester Martin van Boven loofde hen voor hun jarenlange inzet voor Sorry en bedankte hen met een prachtige ingelijste kadastertekening van Oud-Beijerland omstreeks 1820, met centraal daarin het landgoed "het Paradijs", waarna onze thuisbasis is vernoemd.

ereleden

Ben en Peter begonnen al aan hun dankwoord maar de club had nog een verrassing in petto. Ruud Horijon kreeg hiervoor het woord. Hij deed het voorstel een agendapunt aan de agenda toe te voegen, namelijk om Peter en Ben te benoemen tot erelid.
Dit was niet geagendeerd omdat de normale gang van zaken -een voordracht via het bestuur- niet mogelijk omdat beide afscheidnemers immers zelf in het bestuur zaten en zonder hun medeweten dus geen voordracht mogelijk was.
Maar gelukkig bieden de –vorig jaar vernieuwde- statuten de mogelijkheid dat de leden ook een voordracht doen voorzien van minstens 6 handtekeningen. Ruud had zonder moeite maar liefst 27 handtekeningen verzameld en zonder twijfel ook de handtekeningen van de overige 20 leden gekregen, maar zij waren de laatste clubavonden niet aanwezig. Dat gaf wel aan dat er groot draagvlak was voor het voorstel. Vervolgens werd de voordracht in stemming gebracht. Alle vingers gingen enthousiast omhoog ondersteund door een daverend applaus. Daarmee worden zowel Ben als Peter erelid. Het hele dagelijks bestuur van de afgelopen 20 jaar is hiermee erelid, want tijdens het 50 jarig jubileum vorig jaar werd ex penningmeester Fons Pol al gehuldigd als erelid (dat tijdens deze vergadering ook werd bekrachtigd).

De volledig verraste Ben en Peter gaven vervolgens in hun dankwoord aan dat zij bestuurswerk met heel veel plezier hadden gedaan en blij zijn de club gezond kunnen achterlaten met volledig nieuw materiaal (nieuwe tafels, tussennet, afscheidingsschotjes, nieuwe shirts, nieuwe website) en wensen hun opvolgers heel veel succes. Peter blijft actief als spelend lid, Ben heeft zich gevestigd in Duitsland en zal niet meer actief spelen voor Sorry, maar werkt wel aan een “Freundschaftsspiel” tussen zijn nieuwe tafeltennisvereniging in de Heimat en Sorry. Een idee dat met veel enthousiasme werd begroet.

nieuwe bestuursleden

Kandidaat voor de vacante functies waren Rob Zee, Loek Weitman en Dick van Laren. Zij werden met applaus begroet als nieuwe bestuursleden. Met de nog zittende leden Martin van Boven en Frank de Jong komt het aantal bestuursleden weer op het statutair vereiste oneven aantal van 5 leden. Het nieuwe bestuur vergadert zo spoedig mogelijk om onderling de taken te verdelen. Het is dus nog even spannend wie voorzitter en secretaris wordt, maar tijdens de vergadering werd hierover wel een tipje van de sluier opgelicht.

andere onderwerpen

Geëntameerd door het jongste bestuurslid Frank de Jong werd de ledenvergadering voor het eerste ook geconfronteerd met het fenomeen POWERPOINT presentatie. De nieuwe bestuursleden werden op deze manier gepresenteerd, de financiële stukken behandeld en de jaarverslagen van de secretaris en wedstrijdsecretaris. Zag er gelikt uit! Uit het financieel verslag bleek dat het jubileum, de nieuwe shirt en het nieuwe materiaal veel geld hebben gekost, maar ook veel gelden hebben gegenereerd in de vorm van sponsoring, gemeentelijke subsidie en een bijdrage van het Shell vrijwilligersfonds. Hoewel in de begroting voor dit jaar-rekeninghoudend met fondsvorming voor het volgende jubileumfeest en reservering voor nieuwe materialen- een tekort is geraamd stelde de penningmeester niet voor om de contributie (nog) niet te verhogen, temeer omdat er nog een behoorlijk bedrag op de bank staat. Voor volgende jaren wordt gekeken of dit wel nodig is, maar de suggestie werd ook gedaan eens te kijken naar mogelijke besparingen in de uitgaven (bijv. de zaalhuur).

Met dank aan fotograaf Martin Roozenburg

Kerstdubbel

Traditioneel werd het Sorryjaar afgesloten met het onderling Kerstdubbeltoernooi. Een prima georganiseerd toernooi waarbij het vermaarde dubbel Andre en Marcel hun titel terug veroverden. Hieronder de foto van de prijsuitreiking (foto Dick van Laren). Een uitgebreider verslag op Kompasonline.nl (gedeeld op onze facebookpagina Tafeltennisvereniging Sorry)

Huldigingen

Ook werden na afloop door plv. gelegenheids voorzitter Peter Sloover –die Ben Hofstede verving- de Sorrianen in het zonnetje gezet die dit jaar hun koppen boven het maaiveld hadden uitgestoken. Ook werden de kampioenen van de najaarscompetitie gehuldigd (zie verslag elders op de site). Een bijzondere huldiging was die van Rob Zee, die dit jaar maar liefst 25 jaar lid was.  Tot ons aller opluchting was er ook onder het regime van de nieuwe penningmeester Martin van Boven ruimte voor het traditionele drankje met schaal bitterballen van de vereniging geserveerd door onze Nel en Ab. En ook dit keer konden de leden tevreden huiswaarts keren met een prachtige unieke, handgeschilderd Sorry kerstbal. En zo kwam er een eind aan een prachtig jubileumjaar.

e

De najaarscompetitie 2015 heeft voor Sorry 2 kampioensteams opgeleverd!

In de 5e klasse werd team 6 glansrijk kampioen. Slechts de laatste wedstrijd (toen de titel al binnen was) ging verloren. Extra knap van deze prestatie is dat hun op papier beste speler (Ronald) voor de competitie al moest afhaken met een gebroken been. Maar thuis vanaf de bank wist hij de overige teamleden (Mark, Leonard en Ton) tot grootte hoogten te coachen. Zij deden nauwelijks iets voor elkaar onder gezien de persoonlijke resultaten en met de 3-2 overwinning op De Sprint was de titel zeker. Volgend jaar dus wederom 4e klasse voor dit team.

Duo 8 degradeerde vorig seizoen uit de 5e klasse, maar na 1 seizoen zijn Niels en Mark weer terug op dit niveau. Afgelopen vrijdag hadden zij slechts 1 punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Onze mannen lieten echter niets aan de duidelijkheid over en namen alle punten weer mee terug naar Oud-Beijerland. 

Beide teams van harte gefeliciteerd!

Afgelopen december heeft het Game11 testevent plaats gehad.

Een avond waarbij de mensen van Game11 (ook leveranciers van onze nieuwe clubshirts) begonnen met een tafeltennisdemonstratie. 

Vervolgens kregen alle leden de mogelijkheid om te spelen met de meegebrachte testbatjes, waarna een behoorlijk aantal leden overging tot de aanschaf van nieuwe rubbers. Wat ons betreft dan ook een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

wegens succes vorig jaar geprolongeerd! Het is de bedoeling, dat je speelt met iets, wat in feite niet bedoeld is voor  een balspel (dus geen rackets e.d.). Maar wel bijvoorbeeld zoals vorig jaar : John(palet),Karel (stucspaan) en Sven (CD).Hoe origineler hoe beter!

Er worden alleen prijzen beschikbaar gesteld voor de (3) spelers , die met het origineelste speeltuig aantreden. Dus geen poule-prijzen. Opgeven bij Peter Sloover.
 

 


Inmiddels is de najaarscompetitie voor de meeste teams alweer ongeveer halverwege. Een kort overzicht hoe iedereen ervoor staat lees je dan ook hieronder.

Team 1: Ed, John, Martin en Johan draaien een stabiel seizoen. Johan heeft alle wedstrijden moeten toekijken vanwege zijn polsbreuk. Zijn teamgenoten vinden 1 punt per wedstrijd blijkbaar een goed gemiddelde, want in 4 van de 5 wedstrijden werd hier genoegen mee genomen. Degradatie lijkt dan ook niet meer dan logisch voor onze heen-en-weer.

Team 2: Rob, Karel, Arnand en Fons moeten ook hun eerste overwinning nog boeken, met 11 punten uit 4 wedstrijden houden zij vooralsnog geen enkel team onder zich.

 

Duo 1: Rene en Frank kenden een koude start met een 5-0 nederlaag, 2x 2-3 en 2x 3-2 winst levert echter toch weer aansluiting op bij de overige teams. Lijfsbehoud behoort dan ook zeker nog tot de mogelijkheden.

Duo 2: Marcel en Andre draaien een beter seizoen dan het vorige, de koppositie is zelfs niet ver weg.

Duo 3: Edwin, Dick en Freek kenden een prima start van de competitie en er werd door sommige teamleden al gedroomd van de 2e klasse... Maar al snel werd die droom wreed verstoort, inmiddels staan de heren op een degradatieplek. Maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten boven hen is alles nog mogelijk.

Duo 4: Zonder kopman Jo en met herintreder Jan aan hun zijde hebben Peter en Dick het niet gemakkelijk in de 4e klasse. Een voorlopig laatste plaats maakt dat er in de 2e speelhelft meer punten gepakt moeten worden dan in de 1e helft om degradatie te voorkomen.

Duo 5: Ook Merijn, Jeroen en Mark kenden een flitsende start met 10 punten uit de eerste twee wedstrijden. Het kampioenschap lonkte, maar uit de volgende 4 wedstrijden werden ook 10 punten gehaald. Met name de 1-4 thuisnederlaag tegen Korendijk deed onze mannen beseffen dat het er dit seizoen waarschijnlijk weer net niet in zal zitten om de stap omhoog te maken. 

Duo 6: Leonard, Mark, Ton en Ronald waren vorig seizoen gedegradeerd uit de 4e klasse. Bovenin de 5e klasse meedraaien was dan ook het doel voor dit seizoen, kampioen worden absoluut geen must. En met de uitschakeling van kopman Ronald (gebroken been) wisten onze mannen niet waar ze aan toe zouden zijn. Maar zie daar: strak bovenaan en nog geen wedstrijd verloren! Het kampioenschap behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Duo 7: Loek, Joop en Kees staan keurig in de middenmoot van de 5e klasse, Joop haalt het gros van de punten binnen en ook debutant Kees heeft al de nodige potjes gewonnen. Ga zo door heren!

Duo 8: Het is nog te vroeg om Niels en Mark al de heen-en-weer van de duo te gaan noemen, maar na de degradatie vorig seizoen, als gevolg van de promotie van het jaar daarvoor, lijkt er opnieuw een kampioenschap in te zitten voor deze mannen. Vooralsnog staan ze 3 en 4 punten voor op de directe concurrenten en zij zullen hen de komende twee weken ontmoeten, daarna zal er dus meer duidelijk zijn voor dit nog ongeslagen team.

Duo 9: Ook Martin, Daan en Ruud zijn nadrukkelijk op zoek naar het heroveren van een plek in de 5e klasse. Door het oneven aantal teams in deze poule is de stand een beetje scheef op dit moment, maar het lijkt erop dat de topper aankomende week tegen Tavenu weleens een 'vorentscheidung' kan opleveren.

Duo 10: Tja, wat kunnen we zeggen over dit team :) Nou dat dinsdag 22 september een zeer heugelijke dag was voor captain Arend. Ondersteund door Yvar aan zijn zijde en gesupporterd door Paul en Jeffrey kwam hij tot grote hoogte die avond: 2 enkelpartijen en het dubbelspel gewonnen! A perfect game! In de stand, in de 7e klasse, is de middenmoot vooralsnog hun deel.

 

Sporthal ’t Paradijs, zaterdag 5 september.

Voorzitter Ben Hofstede gaf na de koffie met speciaal Sorry jubileumgebak rond 10.00 uur het startsein voor het jubileumtoernooi waarvoor zich 31 leden en 3 oud leden hadden gemeld. Het toernooi werd gespeeld op gloednieuwe blauwe tafels die op 1 september -de oprichtingsdatum- officieel in gebruik waren genomen, meer daarover lees je hier.

 

Tijdens de feestelijkheden ter ere van het 50-jarig bestaan was een van de hoogtepunten van de avond de benoeming van Fons Pol tot erelid. Na een hartverwarmende toespraak ontving hij uit handen van voorzitter Ben Hofstede de oorkonde met deze eervolle vermelding. Dit alles vol trots aanschouwd door zijn vrouw Ria (steun en toeverlaat) en zoon Jeroen (zelf ook jarenlang Sorriaan, maar inmiddels actief bij Alexandria '66).

Zaterdag 5 september was de grote jubileumfeestdag met toernooi, presentatie nieuwe shirts en feest. Alles verliep uitstekend in uitstekende sfeer. Tijdens de feestavond werd Fons Pol gehuldigd als het eerste erelid van de ttv Sorry.  Uitgebreidere verslaggeving en meer foto's volgen. Hier alvast de clubfoto genomen met de gloednieuwe clubshirst, mede mogelijk gemaakt door de sponsors Rejo en 123 Vloerverwarming.

 

TTV Sorry heeft bij het jubileum feest een nieuw t-shirt getoond!

Wij zijn dus helemaal klaar voor het nieuwe wedstrijd seizoen.

Dinsdag 1 september heeft een delegatie van Shell een cheque van €4000,- overhandigd aan Shell medewerker Ton Janssens. Met deze uitreiking en het uitpakken van de laatste, nieuwe tafel zijn alle nieuwe tafels in gebruik genomen en kunnen we er hopelijk de komende tijd weer tegen (we gaan er vanuit dat de huidige oneffenheden m.b.t. de tafels binnenkort verholpen zijn).

Na een advertentieperiode van ongeveer 3 maanden, zijn onze “oude tafels” op 7 juli allemaal verkocht (14 stuks). De advertenties hebben gestaan op: Marktplaats, de Bondssite en op de diverse prikborden van de Oud-Beijerlandse  supermarkten. Frank, Daan, Mark Mourits en René hebben op die datum 6 tafels bij onze “klanten” thuisbezorgd. De overige tafels zijn op dezelfde avond door de overige belangstellenden opgehaald. Alles bij elkaar heeft dit Sorry, tot groot genoegen van onze penningmeester, € 650,- opgeleverd. Er was zelfs zoveel belangstelling, dat wij gemakkelijk 20 tafels hadden kunnen verkopen! Deze logistieke- en verkoop actie werd geleid door Frank en Peter. Een prima resultaat!!

 

9 juni 2015- Frank de Jong is de nieuwe clubkampioen! Hij versloeg in de finale zijn duoteamgenoot, de heersend clubkampioen en favoriet Sven Cammeraat. Voor Frank is dit zijn 2e clubkampioenschap, zijn eerste titel stamt alweer van 7 jaar geleden-.

foto: de nrs. 4 t/m 1van het Clubkampioenschap 2015: Mark Kaptein, René Stuivenberg (met bitterbal), Sven Cammeraat en met de beker Frank de Jong

 

Afgelopen week hebben de laatste poulewedstrijden plaats gehad en nu is het tijd voor de finales.

 

Het Sorry jubileum duo-tactics-darttoernooi dat werd gehouden op zaterdag 30 mei in cafe De Dijk werd gewonnen door het duo Frank de Jong/Rene Stuivenberg. Zij versloegen in een enerverende finale het duo Freek Hulsbos/Kees van Roon. 

Sorry heeft nieuwe statuten!

 

Op de foto’s kun je penningmeester Martin van Boven en secretaris Peter Sloover bewonderen, die op het notariaat Molenaar & v. d. Kuip in Strijen de akte ondertekenen, die passeerde bij deze notaris. Dit alles gebeurde op 18 mei j.l.

 

We kunnen nu weer vooruit met actuele statuten (de vorige dateerden ui de 70-er jaren), die aangepast zijn aan de maatschappij waar we nu in leven en dus naar verwachting enkele tientallen jaren meekunnen. Deze statuten zijn gemaakt op basis van een concept-verenigingsmodel, wat de NTTB de clubs aanbiedt, die statutenwijziging overwegen.

Een bijkomend voordeel is, dat we veel zaken gevat hebben in een zgn huishoudelijk reglement. Dit is makkelijk te veranderen, zonder tussenkomst van de notaris. Voor dit soort wijzigingen is dus geen statutenaanpassing vereist.

Het Bestuur dankt hierbij nogmaals onze adviseur Dick v. Laren, die ons met raad en daad heeft bijgestaan in het vergadertraject / besprekingen, die nodig waren, teneinde alles in goede banen te leiden.

Niet in de laatste plaats ook nog een bedankje aan het notariaat Molenaar & v. d. Kuip, die ons een speciaal gereduceerd verenigingstarief in rekening bracht!

Het hing al een competitie lang in de lucht, maar sinds afgelopen week is het echt helemaal officieel en onomkeerbaar!

Sorry 1 is kampioen in de voorjaarscompetitie 6e klasse, poule C!!

 

Met een voorsprong van maar liefst 21 punten is gebleken dat zij duidelijk de terechte kampioenen zijn. Gefeliciteerd en veel succes volgend jaar in de 5e klasse mannen!

 

Of we haar binnenkort tot de Sorry familie mogen rekenen is nog even de vraag, maar in ieder geval tot de familie De Graaf.

Merijn en Willeke zijn vorige maand immers de trotse ouders geworden van Lize!  Samen met dochter Anne wensen wij hen veel geluk en voorspoed met zijn viertjes.

 
 

Woensdag 18 maart heeft in het gebouw van de Volktuinsvereniging de jaarlijkse ALV plaatsgehad.

Een goed bezette zaal nam hierbij afscheid van een tweetal bestuursleden.